Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Raseborgs stad betalar Korv-Görans el till 2018

Från 2014
Uppdaterad 02.05.2014 13:25.
Frank Holmström
Bildtext Frank Holmström får elen betald i fyra år till.
Bild: Yle/Sofia Lindahl

Raseborg har inte lyckats omförhandla hyreskontraktet med företagaren som driver grillrestaurangen Korv-Görans i Ekenäs resecentrum.

I anbudsförfrågan stod det att företagaren står för driftskostnaderna, men stadens fastighetsavdelning Intern service skrev av misstag i hyresavtalet med krögaren Frank Holmström att staden står för elektriciteten.

Staden har försökt förhandla med krögaren men det har inte gett resultat.

Cirka 700 euro i månaden

- Om företagaren önskar ta initiativ till diskussioner och/eller förhandlingar, är staden naturligtvis villig att diskutera. Men staden tar ingen aktiv roll, kommenterar nya chefen för Intern service Arne Nummenmaa

Det innebär i praktiken att staden betalar Korv-Görans elräkning tills avtalet upphör. Det sker 2018.
Hyresavtalet är skrivet mellan Raseborgs stad och krögaren Frank Holmströms företag To Be Frank Ab som i sin tur har avtal med Korv-Görans.

Arne Nummenmaa säger att det inte går att ge en exakt summa eftersom staden ännu inte har uppgifter från ett helt års förbrukning. Nummenmaa ger i alla fall en grov gissning: avtalet kostar staden 700 euro i månaden.

Intern service har lovat se över sina rutiner och utnyttja stadens jurister så att likadana misstag inte ska ske i framtiden.

Diskussion om artikeln