Hoppa till huvudinnehåll

Eurovision

Redrama presenterar Finlands poäng i ESC-finalen

Från 2014
Uppdaterad 02.05.2014 10:42.
Bildtext Lasse "Redrama" Mellberg är en känd finlandssvensk musiker.
Bild: X3M/Linnéa Sjöholm

Rapartisten, musikern och producenten Redrama presenterar Finlands poäng i Eurovision Song Contest i år.

Redrama, Lasse Mellberg, är mångsysslare inom musik och bekant bland annat som jurymedlem i årets och fjolårets Tävlingen för ny musik UMK-uttagningar. Nu får han 100 miljoner ögon på sig då han lördagen den 10 maj berättar hur Finland röstat i Eurovisionsfinalen.

Redrama säger till Iltalehti att uppdraget inte ännu gjort honom nervös. När han blev tillfrågad om han vill vara med hade han bara tänkt att det är en trevlig grej.

Som UMK-jurymedlem var Redrama med och valde Softengine till Finlands representanter. Han tycker att Something better är en bra låt och ett utmärkt bidrag i tävlingen.

Funderar mycket på kläderna

Bildtext År 2013 var Redrama med i De Eurovisa tillsammans med Eva Kela.
Bild: Yle / Hanna Othman

Redrama vill inte ännu avslöja vems eller vilken sorts kläder han tänker sätta på sig.

– Jag vill att det ska se ut som att jag inte satt för mycket tid på fundera vad jag ska ha på mig, fast jag i verkligheten funderat jättemycket på det!

Han är också glad för att poängpresenterarna får öva på att ge poängen och inte bara plötsligt står i situationen. Han får inga repliker och säger sig vara lite rädd för att uttala vissa ord.

– Fast jag inte är länge i TV-rutan tänker jag sköta det med stil, säger Redrama.

Eurovision song contest semifinal 1 är den 6 maj, semifinal 2 där Finland tävlar är den 8 maj och finalen som Redrama ger poängen i är lördagen den 10 maj.