Hoppa till huvudinnehåll

Eurovision

Mustascher, klichéer och mirakel

Från 2014
Uppdaterad 04.05.2014 20:09.
De Eurovisa studion.
Bildtext I De Eurovisas studio analyserar panelisterna alla årets Eurovisionslåtar.
Bild: Yle / Hanna Othman

I den sista delen av De Eurovisa poängsätter panelen de sista tre låtarna i andra semifinalen samt bidragen som är rakt i final. Vi träffar både en Carola- och en Bruno Mars-kopia, och funderar om Italien tänker ha klädbyten i scenshowen?

Programmet är inte längre tillgängligt

I det sista avsnittet av De Eurovisa får vi veta vad den finlandssvenska panelen tycker om The big five och värdlandet Danmarks låtar. De fem stora sponsorländerna kvalificerar rakt till final och behöver inte kämpa om en plats i semifinalerna. Men övertygar de låtskrivaren Patric Sarin, musikern Geir Rönning och radioprataren Pernilla Karlsson?

Panelen får också höra de sista tre länderna ur semifinalen som vi inte ännu hört, nämligen Rumänien, Slovenien och Schweiz. En av panelisterna beskyller en dessa för att ha använt sig av Google translate då de skrev låtens engelska ord.

Är Spaniens Ruth Lorenzo faktiskt som Carola i regnet? Vilken sång får TVÅ av panelisterna att dra i tofsen och därmed samla in ett enormt antal poäng? Se på De Eurovisa på söndagen den 4 maj kl.18.30 på Yle Fem och Yle Arenan för att få svar på frågorna.

På sociala medier får man gärna prata om programmet med hashtaggen #DeEurovisa.
Följ också De Eurovisa på Facebook: facebook.com/DeEurovisa
Twitter: twitter.com/DeEurovisa
och Instagram instagram.com/DeEurovisa

Se del ett, del två och del tre av De Eurovisa på Yle Arenan!

Mer om ämnet på Yle Arenan