Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

OK Indrivning minskar personalen

Från 2014
Ok indrivning i Vasa
Bild: Yle/ Malin Hulkki

Ombudsinkassoföretaget OK Indrivning inleder samarbetsförhandlingar med målet att minska personlastyrkan med ungefär 20 personer.

I ett pressmeddelande skriver företaget att samarbetsförhandlingarna inleds på grund av ekonomiska och produktionsmässiga orsaker. En del av personalminskningen kan skötas genom interna överflyttningar, men uppsägningar kan också bli aktuella. Bolaget ska samtidigt gå igenom alla processera för att höja produktiviteten.

Företaget anser att en orsak till att samarbetsförhandlingar nu måste inledas är den förnyade inkassolagen som trädde i kraft i mars 2013. Den nya lagen har enligt OK indrivning radikalt förändrat förutsättningarna för inkassoföretagen och OK Indrivning lönsamhet har blivit sämre på grund av den nya lagen.

- Den förnyade inkassolagen begränsar antalet åtgärder inom frivilligt inkasso, vilket gör att det på sikt kan bli svårt att driva in mindre konsumentskulder. Inkassobranschen befarar att den traditionellt goda betalningsmoralen i Finland förslappas, skriver OK Indrivning i sitt pressmeddelande.