Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Pulled pork med ångat bröd och koreansk kålsallad

Från 2014
Uppdaterad 07.05.2014 12:53.
Strömsö inslag: Pauls pulled pork - Spela upp på Arenan

Pulled pork med ångat bröd och koreansk kålsallad

Mängd: 4 personer

Tillagningstid: 135 min, varav förberedelser 15 min

Ingredienser

  • 1.5 kilogram (kg) fläsklägg - rimmad (pulled pork)
  • 1.5 liter (l) vatten - (pulled pork)
  • 1 st chili - finhackad (pulled pork)
  • 2 st lagerblad - (pulled pork)
  • 2 st vitlöksklyfta - (pulled pork)
  • 1 deciliter (dl) tamarisoja - (pulled pork)
  • 1 matsked (msk) honung - (pulled pork)
  • 20 gram (g) jäst - (ångat bröd)
  • 175 gram (g) vatten - (ångat bröd)
  • 390 gram (g) vetemjöl - (ångat bröd)
  • 60 gram (g) socker - (ångat bröd)
  • 5 gram (g) salt - (ångat bröd)
  • 1.5 gram (g) bakpulver - (ångat bröd)
  • 40 gram (g) matolja - (ångat bröd)
  • 1 bunt kinakål - (koreansk kinakål)
  • 1 deciliter (dl) risvinäger - (koreansk kinakål)
  • 2 matsked (msk) socker - (koreansk kinakål)
  • 1 st röd chili - (koreansk kinakål)
  • 1 st ingefära - tumstorlek (koreansk kinakål)
  • 1 bunt koriander - (koreansk kinakål)
  • 1 nypa salt - (koreansk kinakål)

Instruktioner

Pulled pork

Till denna rätt kan du använda fläsklägg, karré eller sida. Brässera köttet i ugn 30 minuter i 250 grader. Blanda ingredienserna till buljongen i tryckkokare och anpassa vattenmängden så det täcker köttet till hälften. Koka 1 timme på max tryck.
Lyft köttet och reducera buljongen i kastrull till kraftfull smak. Riv köttet med gaffel och blanda i buljong. Servera i ångat bröd med kålsallad.

Pulled pork av fläsklägg
Bild: YLE/Strömsö

Ångat bröd

Blanda allt och knåda på låg hastighet i 15 minuter. Jäs till dubbel storlek.
Rulla bollar, kavla dem och vik dubbel. Låt jäsa 2 timmar under duk i rumstemperatur. Ångbaka 7 minuter i ugn 150 grader genom att hälla kokande vatten på en varm plåt i ugnen under brödplåten. Tejpa för ugnsluckan för att stänga inne ångan vid behov.

Koreansk kålsallad

Finstrimla kålen. Blanda risvinäger och socker med finhackad chili och ingefära. Smaka av med salt.
Häll dressingen över kinakålen och blanda om. Avsluta med koriander.

Servera i ångbröd tillsammans med rivet griskött.

Mer om ämnet på Yle Arenan