Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Tyck till om vården på Centralsjukhuset

Från 2014
Uppdaterad 27.06.2014 10:47.
Vasa centralsjukhus
Bildtext Vasa centralsjukhus

Hur kan vi utveckla Vasa centralsjukhus verksamhet? Den frågan ställer nu sjukhuset till sjukvårdsdistriktets invånare.

Sjukhuset vill involvera invånarna i planeringen av den framtida strategin via en enkät.

- Det räcker inte att vi själva vet att vi erbjuder en högklassig och människonära vård, utan även våra patienter och anhöriga måste uppleva att vården är av hög kvalitet. Vi vill höra befolkningens tankar om vad de upplever som en högklassig vård, säger chefsöverläkare Auvo Rauhala.

Vasa centralsjukhus framtidsstrategi diskuteras samtidigt som den planerade vårdreformen medför förändringar i hälso- och sjukvårdens strukturer. Resultaten från enkäten kommer att användas i samband med utvecklingen av sjukhusets verksamhet och planeringen av framtidsstrategin. Via enkäten kan invånarna i distriktet direkt påverka sjukhusets framtid.

- Vi samlar regelbundet in respons från patienter och anhöriga, men nu vill vi även nå dem som inte tidigare har behövt använda sig av sjukhusets tjänster, säger Rauhala.

Inte bara vård

Responsen behöver nödvändigtvis inte gälla endast vården. Enligt administrativa överskötaren Marina har sjukhuset redan fått mycket respons angående parkeringen.

- Det är väldigt viktigt för folk att det är lätt att hitta en parkeringsplats. I dagsläget är det inte så lätt, säger Kinnunen.

Enkäten hittas på centralsjukhusets webbsidor och i tidningen Hembesöket, som delas ut till alla i sjukvårdsdistriktet.