Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Alla dessa härliga mammor

Från 2014
Marge Simpson är en mamma vi ser upp till. Visst har hon sina brister, men vem har inte det?
Bildtext Marge Simpson är en mamma vi ser upp till. Visst har hon sina brister, men vem har inte det?
Bild: Skärmdump

Glad mors dag alla härliga mammor! Här är mammorna som inspirerar och underhåller oss. Vem inspirerar dig?

Vi älskar mammor. Mammor är en av de bästa sakerna som finns, faktiskt. Mors dag till ära har vi valt ut några mammor som inspirerar oss och får oss att skratta. Hjälp gärna till att fylla ut listan genom att kommentera. Vilken är din favoritmamma (förutom din egen då förstås)?

Marge Simpson

Vilket tålamod! Vilken kärlek! Vilket hår! Vi skulle gärna umgås och snacka tjejsnack över ett glas rött med Simpsons familjechef.

Patti Smith

Sångare, låtskrivare, rockmusiker och poet. Har bland annat gett ut boken Just Kids (läs den) och så är en av hennes största hittar Because the Night. Patti måste vara den tuffaste morsan som finns.

Angelina Jolie

Hon har fött fram tre ungar och adopterat tre. Vi kan inte ens tänka oss hur mycket jobb det måste vara med att ta hand om sex barn, samtidigt, varje dag. Vilken hjälte. Dessutom jobbar hon mycket med välgörenhet och har etablerat flera välgörenhetsorganisationer. I programmet The Diary Of Angelina Jolie & Dr. Jeffrey Sachs in Africa som gjordes för MTV kan vi följa med Angelina när hon reser till västra Kenya.

Linda Antus

Linda driver bloggen Lindas Lantliga. Hon har en liten dotter och hinner ändå uppdatera sin blogg med massor av fina bilder på sitt hem. Hon hinner också sticka. Massor. Hur har hon tid med det?

Nadia och Linn

Nadia och Linn är mammor, de jobbar, de bloggar (Nadia här, och Linn här) och de driver podcasten Snakk. De är smarta, roliga och engagerade förebilder som gärna får ge oss några råd nu och då.

Lorelai Gilmore

Att ha en mamma som är ens bästa kompis kan kännas som en dröm för många. Rory och Lerelai Gilmore har det här, utan att det blir fel. Roliga, smarta, vackra, talföra och kaffeälskande kvinnor - what's not to love?

Beverly i filmen Serial Mom (1994)

Den här kvinnan gör verkligen ALLT för sin familj. Lite för mycket till och med.

Leigh Anne i The Blind Side (2009)

Hon tar hemlöse Michael under sina vingar och hjälper honom skapa sig ett helt nytt liv.