Hoppa till huvudinnehåll

Samhälle

Lättare att hitta i bloggdjungeln

Från 2014
Uppdaterad 12.05.2014 17:17.
Michelle och Jannike gjorde slag i saken och öppnar snart den nya bloggportalen Autre.
Bild: YLE / Ann-Catrin Granroth

Det kan vara svårt att hitta bra bloggar som motsvarar ens intressen men från och med idag då nya bloggportalen autre.fi sett dagens ljus så blir det lättare.

Det är Jannike Snellman Sundström och Michelle Kjellman som ligger bakom autre.fi, en sprillans ny bloggportal som kommer att samla österbottniska toppbloggare inom olika kategorier.

- Det finns en massa bra bloggar i Österbotten men det är alltid samma bloggar som syns. Nu vill vi samla ihop och lyfta fram de duktiga österbottningar som inte har fått så mycket publicitet, säger Jannike Snellman Sundström

Inte vem som helst får blogga på autre.fi

Bloggportalen autre.fi är en stängd portal, vilket betyder att vem som helst inte bara kan gå in och öppna en blogg. Det handlar om tio speciellt inbjudna bloggare som till att börja med ska blogga på autre.fi.

- Vi har valt de bloggar som vi själva gillar och som vi vet att också andra tycker om och läser. Vidare handlar det om bloggar som känns inspirerande, berättar Snellman Sundström.

Vilka de tio bloggarna är, avslöjas inte direkt då portalen slår upp portarna, utan grundarna har bestämt att en blogg per dag avslöjas under de kommande tio dagarna.

Bloggarna kommer att handla om olika ämnen, sådant som man vet intresserar folk. Det finns en mammablogg, eftersom det ämnet bevisligen lockar. De övriga bloggarna handlar om inredning, mode, träning och hälsa och dessutom finns det en hästblogg som handlar om ridning och ridsport.

Självklart att betala skatt

På autre.fi väljer man att ha lokala annonsörer och väljer österbottniska företag framom stora kedjor. Med annonsintäkterna ska man betala de som bloggar på portalen. Att få betalt sporrar en att skriva bättre tror Jannike Snellman Sundström.

Enligt nya direktiv från skattemyndigheterna ska bloggare i fortsättningen förutom sina löneinkomster också betala skatt för de tjänster och produkter man fått via sin blogg och det tycker Jannike Snellman Sundström är helt rätt.

- Får man värdefulla saker och tjänster via sin blogg så ska man såklart betala skatt för dem, konstaterar Sundström.

Mer om ämnet på Yle Arenan