Hoppa till huvudinnehåll

Eurovision

Vadslagningsbyråerna tippar Finland till ESC-final

Från 2014
Eurovision 2014 logo.
Bild: EBU

Någon enorm klarhet är det inte att Finland går vidare idag, men vadslagningsbyråernas odds pekar ändå på att Finland ska få tillräckligt många poäng för att komma bland de tio i topp som går vidare till Eurovisionsfinal.

Femton länder tävlar i Eurovisionens andra semifinal torsdagen den 8 maj, men endast tio bidrag får fortsätta i tävlingen.

Bästa chanserna att gå vidare till Eurovisionens final den 10 maj har Norge, Grekland och Rumänien. Beroende på vilken vadslagningsbyrå man tittar på växlar favoriten, men det gemensamma är att dess tre är i toppen.

Österrike, Israel, Malta och Irland kommer tätt efter topp trean.

Finland hittas runt platserna åtta och nio beroende på vadslagningsbyrå. Det indikerar ändå att Seinäjokibandet Softengine antas ta sig till final. Tittar man på oddsen för finalen har Finland femtonde bästa oddsen att vinna hela tävlingen (enligt oddschecker.com den 8.5 kl.19.15).

Polen och Schweiz tros vara de sista länderna att ta sig in i topp fem och vidare till finalen.

Utanför finalen blir enligt oddschecker.com Slovenien, Vitryssland, Litauen, Georgien och Makedonien.

Eurovisionens andra semifinalen 8 maj kl.22.00 på TV2, i Radio Vega och på Yle Arenan. Kommenteras på svenska.

Du kan också chatta om Eurovisionensvenska.yle.fi/eurovision under sändningen. Eurovisionsreporter Hanna Othman håller dig sällskap på Svenska Yles webb och plockar in tweets med hashtaggen #yleesc i chatten. Efter sändningen kan du ställa frågor rakt till kommentatorerna Eva Frantz och Johan Lindroos.

Följ med Evas och Johans äventyr på Facebook: facebook.com/DeEurovisa
Twitter: twitter.com/DeEurovisa
och Instagram instagram.com/DeEurovisa