Hoppa till huvudinnehåll

Eurovision

Sanna Nielsen vinner ESC – enligt oddsen

Från 2014
Uppdaterad 10.05.2014 14:21.
Svenskar hejar på Sanna Nielsen på röda mattan.
Bildtext Svenska fans i Köpenhamn.
Bild: Yle / Eva Frantz.

På lördag avgörs Eurovision song contest i Köpenhamn. Segern går i år till Sverige om man ska tro vadslagningsbyråerna. Men Österrike och Nederländerna ligger inte långt efter.

Länge var det Armeniens Aram MP3 som tippades som vinnare av Eurovisionen i år. Han har fortfarande fjärde lägsta oddsen men Sverige, Österrike och Nederländerna har gått förbi honom.

Det är bara ett år sedan tävlingen senast arrangerades i Sverige, men Sanna Nielsen med låten Undo har figurerat som vinnarfavorit ända sedan hon vann Melodifestivalen.

Österrikes Conchita Wurst på röda mattan.
Bildtext Österrikes Conchita Wurst.
Bild: Yle / Eva Frantz

Andra lägsta odds har Österrikes skäggiga dam Conchita Wurst, som den senaste veckan sakta har klättrat uppåt på vadslagningslistorna. Efter ett utmärkt framträdande i den andra semifinalen har hon nu försäkrat sin plats i toppen.

Nederländernas countrybidrag framfört av The common linnets har tredje lägsta oddsen dagen före finalen.

Inom topp tio lägsta oddsen hittas också Storbritannien, Ungern, Ukraina, värdlandet Danmark, Grekland och Norge (oddschecker.com den 9 maj kl.21).

Finland ligger i mellanskiktet

Finland hittas hos de flesta vadslagningsbyråerna precis utanför gruppen med de tio lägsta oddsen. Oddschecker har Finland på en trettonde plats, Bettson på en tolfte plats och Unibet till och med på en tionde plats. Unibet betalar tillbaka 40 gånger insattsen om Finland vinner.

Minst chans till seger tror vadslagningsbyråerna att San Marino, Vitryssland och Montenegro har.

Allt som allt 26 länder tävlar i finalen.

Eurovisionens final 10 maj kl.22.00 på TV2, i Radio Vega och på Yle Arenan. Kommenteras på svenska.

Läs också: Sanna Nielsen: "Det här är ett fantastiskt äventyr"