Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Sparv: Vi måste utnyttja krisen inom HSV

Från 2014
Uppdaterad 12.05.2014 18:59.
Yle Nyheter TV-nytt: Sparv: Vi måste utnyttja krisen inom HSV - Spela upp på Arenan

För landslagsspelaren Tim Sparv fortsätter fotbollssäsongen i Tyskland med ytterligare två matcher. Sparvs klubb Greuther Fürth slutade tredje i den tyska andraligan och man kommer nu att kvala om en plats i Bundesligan. För motståndet står anrika Hamburger Sportverein.

I Fürth lever drömmen om Bundesligan vidare. Det här trots att man på slutmetrarna halkade ner från en tabellplats, som skulle ha garanterat ett direkt avancemang. Nu är det i stället Köln och Paderborn, som redan är färdiga för spel i Bundesligan.

– Det är förstås en liten besvikelse. Vi har ju ändå varit bland de två bästa nästan hela säsongen. Det var förlusten mot 1860 München för två veckor sedan, som ledde till att vi förlorade andraplatsen. Nu är det en ny situation och det är klart att vi är taggade till tusen inför mötet med Hamburg, säger Tim Sparv.

Den första av de två kvalmatcherna spelas på torsdag i Hamburg. På söndag spelar man i Fürth. Trots att HSV är en klubb i kris och trots att laget under säsongen har åkt på förlust efter förlust, utgår Sparv från att det kommer att bli en tuff kamp om den sista platsen i Bundesligan.

– Det är en traditionsrik klubb, som inte borde vara i den situation som man har varit i år. Det har varit mycket negativt kring laget och det är definitivt någonting som vi måste ta vara på. Om vi lyckas få de egna fansen att bli missnöjda med lagets spel är vi på rätt väg. Det som vi vill är ju förstås att ha med oss ett bra resultat till returmötet på hemmaplan, säger Sparv.

Hoppas på mer speltid

Hamburger Sportverein är i själva verket den enda tyska klubben, som har spelat på högsta nivå under alla säsonger sedan Bundesligan körde igång 1963.

– Det skulle vara en stor grej för oss och en stor chock i Fotbolls-Tyskland om lilla Greuther Fürth petade ner HSV till division två. Det är sådant som egentligen inte borde hända, men som tur har vi sett stora överraskningar inom fotbollen också tidigare, så varför inte nu också, säger Sparv.

Inför säsongens två sista matcher hoppas han i alla fall på att få mer speltid än under de senaste omgångarna.

– De två senaste månaderna har för egen del varit lite svårare. Jag har inte fått spela så mycket som jag är van med, men jag får ändå vara nöjd med min första säsong här i Tyskland. Nu när det gäller, skulle man ju ändå helst vara med på planen och hjälpa laget.