Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Försenade ledningar sätter stopp för badrum

Från 2014
Uppdaterad 12.05.2014 18:58.
Vattenledningsarbete på en åker.
Bild: Yle/ Bettina Aspfors

Stefan Lejonqvist planerade att bygga innetoalett och dusch i sommarstugan på Pörtesholmen i Lovisa denna sommar.

Stefan Lejonqvist är medlem i Pernå skärgårds vattenandelslag, som byggde vatten- och avloppsledningarna fram till brunnen på gården. Nu återstår endast ledningarna in till huset, och så själva badrummet förstås.

Lejonqvists planer fick ändå en törn när han fick höra att avloppet inte kopplas före början av maj som tidigare lovat, trots att han betalat för ledningarna redan för ett par år sedan.

- Man känner ju nog sig lite bedragen när man har betalat redan och nu får vi höra att det ännu dröjer till avloppet kommer.

Enligt vattenandelslagets styrelseordförande Dan Högström har det redan en längre tid har varit känt att det dröjer innan avloppet tas i bruk. En markägare i Rönnäs har utfärdat grävförbud och Lovisa vattenaffärsverk måste stoppa arbetena med stomledningen tills alla tillstånd är i skick. På vattenandelslagets webbplats står det att avloppsledningarna kan tas i bruk uppskattningsvis i slutet av nästa år.

Andelslaget har meddelat att hushållsvattnet kan tas i bruk via den norra anslutningen till nätverket. Lejonqvist har ändå ingen glädje av beslutet om hushållsvattnet. Vattnet som kommer in i huset kan inte användas när man inte kan leda ut det igen.