Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Finland-Tyskland – Vaknar Olli Jokinen?

Från 2014
Olli Jokinen
Bildtext Gapar Olli Jokinen efter hela stycket mot Tyskland?
Bild: Lehtikuva

Olli Jokinens formsvacka, Lejonens brister i offensiven och ett tyskt superlöfte är under lupp i Chriso Vuojärvis uppsnack inför tisdagens match mellan Finland och Tyskland.

1. Olli Jokinen bör höja sin nivå

Finlands lagkapten har inte varit den ledande spelare jag hade förväntat mig inför VM-turneringen. Jokinen har rentav varit dålig. Han har inte hittat den rätta rytmen i sitt spel och han har konsekvent varit utanför händelsernas centrum.

Ifall Finland skall klara av att hävda sig i turneringen krävs bättre takter av Winnipegcentern. Helst redan mot Tyskland.

2. Klarar lejonen av att föra matchen?

Finlands första femma är den enda formationen som har lyckats skapa något i offensiven. De övriga kedjorna har varit tillbakapressade och både uddlösa och fantasilösa i anfallszonen.

Matchen mot Tyskland blir en vågdelare. Om Lejonen tvingas regelbundet inta försvarspositioner också mot tyskarna är jag officiellt oroad inför fortsättningen av turneringen.

3. Hur bra är Leon Draisaitl?

Peter Draisaitl spelade i sju VM-turneringar och tre OS. I Minsk gör hans son, 18-årige Leon Draisaitl, VM-debut. Leon är enligt många en av om inte den största tyska ishockeytalangen genom tiderna.

Väntevärdet är att Leon Draisaitl reserveras bland den fem första spelarna under sommarens NHL-draft och han är jämte schweizaren Kevin Fiala den intressantaste spelaren för talangscouterna under årets VM.

Diskussion om artikeln