Grillad sandkaka med hallon

Grillad sandkaka med hallon
Mängd: 4 personer
Tillagningstid: 20 min, varav förberedelser 15 min
Ingredienser
- 8 skiva sandkaka
- 2 burk hallon
- 400 gram (g) mascarpone
- 1 matsked (msk) florsocker
- 1 st citron - saft och skal
- 1 bunt citronmeliss
Instruktioner
Vispa mascarpone med florsocker, citron saft och finrivet citronskal.
Stryk 4 skivor (1 cm tjocka) med mascarpone, tryck ner med hallon så de mosas lätt. Täck sedan med rikligt med citronörter. Lägg ytterligare en skiva på och pressa ihop försiktigt.
Kläm i grillhalster och grilla på båda sidor till fin och krispig yta. Servera med en god vaniljglass.
Sandkaka
200 g smör
200 g socker
200 g ägg
200 g mjöl
1 tsk bakpulver
1 citron, bara zest
½ vaniljstång
Vispa ägg, citronzest och socker poröst. Smält smör med urskrapad vaniljstång. Tillsätt mjöl och smält smör växelvis till äggsmeten. Bröda en kakform och baka på 160 i ca 1h.
Som förrätt eller huvudrätt rekommenderar vi Grillad Dagobertsmacka.