Hoppa till huvudinnehåll

Hobby och hantverk

Anslagstavla av en loppistavla

Från 2014
Uppdaterad 15.05.2014 16:11.
Lees anslagstavla av en loppistavla.
Bildtext Lees anslagstavla av en loppistavla.

En gammal tavla från loppis kan få många olika användningar. Lee tog vara på en gammal kökshandduk och ramen från ett stramaljbroderi som Camilla köpt till henne som utmaning att göra om och nu kan de tillsammans användas i köket som tavla i sig, att nåla upp recept på, i badrummet som smyckesförvaring, i hobbyrummet som anslagstavla och nål-organisatör eller fungera som tavelram där man nålar upp barnens alster för dagen så att de genast får komma i ram på paradplats!

I videoklippet intill återanvänder Lee några av de inköp Camilla och Jim gjorde på loppis. Hon inleder med att göra en accessoar av ett par gamla solglasögon genom att virka runt bågarna. Inslaget fortsätter sedan med anvisningar för hur du gör anslagstavlan.

Du behöver:

tavelram
grundfärg
målarfärg
lite vadd
kökshandduk eller tygbit
isoleringstejp

Gör så här:

1. Ta loss konstverket / broderiet.
2. Måla ramen med grundfärg och färg. Lee valde att bara måla ett lager färg för att få en levande, flammig yta.
3. Klipp till tyget med rejält extra runtom.
4. Klipp till en bit vadd, ca 1cm tjock, lika stor som / några millimeter mindre än pappskivan som passar ramen. Lee återanvände pappen från broderiet och sparade broderiet till en annan produkt.
5. Placera vadd på pappskivan och tyget på, se till att ev. broderi kommer på rätt plats. Sväng på högen och tejpa fast på baksidan med isoleringstejp.
6. Fäst fast i ramen och häng upp.