Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

BK-46:s A-juniorer vann handbollsmästerskapet

Från 2014
BK-pojkarnas gulddans
Bildtext BK-pojkarna dansar gulddansen runt pokalen.
Bild: Yle/ Bubi Asplund

Karislaget BK-46 besegrade Sjundeå IF med nio mål i A-pojkarnas FM-final i handboll. Den avgörande matchen spelades i Karis bollhall.

Radio Vega Västnyland

Programmet är inte längre tillgängligt
BK-46 vann A-pojkarnas handbollsmästerskap 2013-14
Bildtext BK-46 är A-pojkarnas finska mästare.
Bild: Yle/ Bubi Asplund
Sjundeå IF:s silvermedaljörer
Bildtext Sjundeå IF:s silverlag.
Bild: Yle/ Bubi Asplund

Slutsiffrorna blev 32-23 till BK-46. I paus var ställningen 16-10.

Karislaget tog kommandot genast från början, även om Sjundeå IF stretade emot den första kvarten. Pausledningen med sex mål kom tack vare bra försvarsspel och en mycket bra insats av BK-målvakten Emil Kurtze.

I början av andra halvleken hade SIF en bra sekvens och lyckades knappa in BK-ledningen till endast ett mål (17-16). Då tog BK-tränaren Timo Oksanen time out. Efter det hade BK en otroligt fin period då man på en dryg minut gjorde fyra mål och hade kvickt i praktiken avgjort matchen.

Förutom målvakten Kurtze hörde Oliver Helander med sina åtta mål och Sebastian Säkkinen med fem fullträffar till de bärande krafterna i BK:s anfallsspel. Sjundeås bästa målskytt var Albert Rehnberg. Han gjorde fem mål. SIF-målvakten Sebastian Lindstedt stod också för många fina räddningar.

Tränaren var inte besviken

SIF-tränaren Markus Söderström var inte särskilt besviken efter matchen.

- Som helhet gjorde vi en bra säsong, men idag var BK-46 bättre. Vi nådde inte riktigt upp till vårt eget spel, vet inte vad det berodde på. Dessutom har ju nog BK ett starkare material, med många spelare som också fått ansvar i herrlaget, sade Söderström.

BK:s lagkapten Sebastian Säkkinen var givetvis nöjd FM-guldet.

- Vårt kastspel kom inte genast igång, men så småningom fick vi ordning på vårt försvar och målvaktsspel. Sen ville vi bara göra så många mål att deras rygg skulle knäckas, log den nyblivna finska mästaren.

Han konstaterade att målsättningen för den här säsongen var att vinna guldet.

- Så vi gjorde det vi skulle, sade Sebastian Säkkinen innan han sprang till sina lagkamrater och den traditionella lagbilden.

Diskussion om artikeln