Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Juuso Hietanen: Det var en jobbig match

Från 2014
Juuso Hietanen fick slita mot Vitryssland.
Bildtext Juuso Hietanen har varit Finlands pucksäkraste back i turneringen.
Bild: Lehtikuva

Finland var stundvis riktigt illa ute mot Vitryssland. Lejonbacken Juuso Hietanen var ändå nöjd över att Finland lyckades hålla nollan i andra matchen i rad.

Vitryssland skapade framför allt i slutet av tredje perioden ett hårt tryck mot det finländska målet. Matchen stod och vägde innan Petri Kontiola i slutsekunderna avgjorde med sitt andra mål för dagen.

- Det var en jobbig match. Vitryssland är ett bra lag och vi var tvungna att kriga i 60 minuter. Det känns som att vi också var tvungna att kämpa mot domarna, säger Juuso Hietanen som varit Finlands bästa back i turneringen.

Lejonen var uddlösa i offensiven men bäddade för sin seger med ett stabilt försvarsspel. Pekka Rinne glänste framför stolparna och höll nollan för andra matchen i svit.

- Det är alltid bra. Om vi inte åker på baklängesmål i två matcher i rad så har vi gjort någonting jättebra. Pekka Rinne var otroligt duktig, säger Hietanen.

Finlands turnering fortsätter på fredagskvällen med en match mot Schweiz. I den matchen gör Minnesotaforwarden Erik Haula sin VM-debut.

- Det är alltid skönt att få in nya killar. Det är helt klart att vårt lag är bättre med honom i truppen.

Fjolårsfinalisten Schweiz har inlett turneringen knackigt och har endast en seger på de fyra första matcherna. Finland ligger trea i B-gruppen med två segrar och två förluster.