Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Westerlund: Synd att vår trupp är spikad

Från 2014
Uppdaterad 17.05.2014 17:58.
Erkka Westerlund
Bildtext Erkka Westerlund hyllade Teemu Selänne.
Bild: Lehtikuva

Teemu Selännes fantastiska karriär var i fokus efter ishockeylejonens träningar på lördagen. Chefstränaren Erkka Westerlund konstaterade med glimten i ögat att det är synd Finlands trupp i VM är spikad - Selänne skulle ha varit en välkommen förstärkning.

- Både jag och idrottsvärlden hyllar Selänne. Han hade en fantastisk karriär men allt har sin tid. Synd att den finländska truppen i Minsk är spikad. Jag skulle gärna ha sagt till honom att komma hit, säger Westerlund.

Westerlund och Selänne har en gemensam historia som sträcker sig ända till 1980-talet. Westerlund var tränare då Selänne deltog i ett så kallat Pohjola-läger för finländska ishockeytalanger. Det första gemensamma landslagsuppdraget för dem var JVM år 1989.
- Han var en gudabenådad talang. Tänk att det är 25 år sedan. Teemus sätt att bemöta människor var redan då något vi alla kunde ha som exempel.

Jari Kurri: Livet går vidare

Landslagets GM Jari Kurri hann spela i samma landslag som Selänne. Högvattenmärket var OS i Nagano år 1998 då de var med om att knipa brons.

Kurri bjöd på tröstande ord till Selänne efter den bittra sortin ur NHL-slutspelet.
- Jag vet att du grämer dig nu men som du vet så går livet vidare. Du är förtjänt av dina dagar som pensionär. Det har varit en är att få spela med dig och att följa med din karriär, säger Kurri.

- Han är en fantastisk idrottsman. Han har tränat hårt och viljan att vinna har varit enorm. Dessutom gör han en massa fint arbete vid sidan om ishockeyn. Jag tror att framgångarna i OS i Sotji gör att han kommer trots allt att minnas sin sista säsong med värme, funderar Kurri.

Olli Jokinen: Teemu har inte förändrats ett dugg

Lejonkaptenen i Minsk, Olli Jokinen, träffade Selänne för första gången sommaren 1997 då landslaget samlades för läger inför OS i Nagano.
- Teemu har inte förändrats ett dugg. Han behandlar alla lika fint. Han är en glad snubbe och han njuter av livet.

- Det är en ära att kunna säga att jag har spelat och nått framgångar i samma lag som Teemu. Hans NHL-karriär är otrolig liksom hans insats för ishockeyn. Förhoppningsvis fortsätter han att jobba inom ishockeyn också efter spelarkarriären, säger Olli Jokinen.

Diskussion om artikeln