Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Sun City inledde med seger

Från 2014
Spelare från laget Sun City.
Bildtext Sun City slog Steelers i premiären.
Bild: Yle/ Bubi Asplund

Hangölaget Sun City inledde sin säsong med en hemmaseger över Steelers från Kuopio. Matchen ingår i den amerikanske fotbollens division 2.

Slutresultatet blev 8-7.

Matchen spelades på Rukki Arena i Hangö i soligt väder på lördagen (17.5). Det aningen ovanliga resultatet beror enligt Sun Citys chefstränare Tony Andersson närmast på att de båda lagen spelade ett väldigt bra försvarsspel.

- Matchen blev ju nog en verklig thriller. Det kändes nog svårt att stå där vid sidan och följa med, skrattade Tony Andersson efter matchen.

Ställningen var 0-0 fram till den sista kvartens fem sista minuter. Då lyckades gästernas Toni Hartikainen göra en touchdown. Steelers valde att försöka sig på ett tilläggspoäng genom att spark bollen. Det lyckades och då hade gästerna gått i en ledning med 7-0.

Nyförvärv gjorde TD

Sun City kom dock starkt igen och med ett par minuter kvar att spela sprang Sun Citys nyförvärv från Salo, Lauri Olsbo, bollen i mål. Tony Andersson valde då att lägga allting på ett kort och i stället för att försöka göra ett tilläggspoäng med en spark valde man att spela bollen.

- Det lyckades och vi fick två poäng till och vann matchen, sade Andersson.

Lördagen den 24.5 spelar Sun City i Helsingfors mot Wolverines/2. Wolverines/2 vann sin första match för säsongen med siffrorna 23-0. Den matchen gick mot Rajaritarit från Villmanstrand.

- Wolverines har ett väldigt bra försvar, så vi måste nog lyckas bättre i anfallsspelet mot Wolverines än vi gjorde i dag, sade Andersson.