Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Leo Komarov: Vi spelade helt okej

Från 2014
Uppdaterad 18.05.2014 22:23.
Förlust för ishockeylejonen mot USA.
Bildtext Prekärt läge för ishockeylejonen efter förlusten mot USA.
Bild: Lehtikuva

De finländska spelarna var rejält nedstämda efter 1-3-förlusten mot USA. De flesta tyckte ändå att Finland hade gjort en hyfsad match.

- Vi borde ha gjort mål på de chanser vi hade. Vi hade bra chanser i början då vi fick spela fem mot tre. Jag tycker att vi spelade helt okej. Vi hade våra chanser men också otur, säger Leo Komarov och får medhåll av Juuso Hietanen.

- Vi hade ganska många målchanser. Vi borde ha utnyttjat dem. Men det kändes att vi spelade helt okej. Vi åkte mycket skridsko och alla jobbade hårt hela matchen. Det räckte inte idag.

Hietanen i händelsernas centrum

Juuso Hietanen såg matchens samtliga fullträffar från första parkett. Han var på isen då alla mål gjordes. Framför allt USA:s 1-0-mål var tursamt då en märklig sargstuds grundlurade målvakten Pekka Rinne.

- Jag minns inte när något liknande har hänt senast. Sådant händer ibland. Inte mycket man kan göra, säger Hietanen.

Hoppet om avancemang lever

Förlusten mot USA innebär att Finland riskerar hamna utanför topp åtta för första gången sedan 1955. Chansen till avancemang lever men då krävs att Finland först och främst besegrar Kazakstan på måndagen och att endera Vitryssland tar max två eller Lettland maximalt en poäng i sina två återstående matcher.

- Det är bara att jobba på. Vi får se hur det blir. Men det känns tungt nu, säger Komarov.

Diskussion om artikeln