Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Jon Hellevig fortsätter valkampanjen

Från 2014
Självständighetspartiets EU-kandidat Jon Hellevig har publicerat en rad grova kränkningar om operasångerskan Karita Mattila på sin Facebook-sida.
Bild: Yle screenshot

Den omstridde EU-kandidaten Jon Hellevig meddelade på måndagen att han trots allt fortsätter sin valkampanj. Han är obunden kandidat för Självständighetspartiet.

Hellevig skrev på söndagen på sin Facebooksida att han drar tillbaka sin kandidatur och uppmanade sina anhängare att rösta på Alexander Stubb (Saml) i stället.

Före det hade Självständighetspartiet meddelade att Hellevig svikit partiets förtroende och att man inte längre stöder hans kampanj.

Partiet reagerade på att Hellevig kommit med grova kränkningar och hotelser mot operasångerskan Karita Mattila för att hon beslutat att inte uppträda med den ryska kapellmästaren Valerij Gergijev som stött president Vladimir Putins hållning i Ukrainakrisen.

En uppställd kandidat kan dock inte avsäga sig sin kandidatur och på måndagen skrev Hellevig på sin Facebooksida att han fått stort stöd i samband med Karita Mattilaskandalen och att han därför fortsätter kampanjen till slut.

Visa inlägget på Facebook