Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Michael Jackson vänder sig i graven?

Från 2014
Uppdaterad 29.10.2015 15:18.
Michael Jackson i sin strut.

Muffe är ett stort Michael Jackson-fan och har lyssnat på det nya postuma albumet Xscape. Vad är hennes dom?

Vet ni vad som är ett av de finaste ögonblicken i mitt liv (förutom att jag gift mig och fått barn)? Jo, när jag såg Michael Jackson livslevande på Olympiastadion i Helsingfors. Där stod han i guldig utstyrsel, som en dansande gud. Året var 1997 och det var två dagar innan min födelsedag. Biljetten fick jag i gåva av mina föräldrar. Och jag är evigt tacksam för det. Tänk vad jag fick uppleva! Jag får fortfarande kalla kårar när jag tänker tillbaka på den där augustikvällen.

Michael Jacksons musik har hängt med under hela min uppväxt. De stora favoritlåtarna var Heal The World, Thriller, Earth Song och Billie Jean. Han var riktigt stor i tiderna men sedan började det dala. Skandalerna utlöste varandra och det var bara så himla sorgligt. Och sedan gick det ju som det gick, Michael Jackson dog precis innan han skulle köra igång med sin stora comebackturné.

Xscape

Det postuma albumet Xscape släpptes nionde maj och mitt Michael Jackson-hjärta klappade lite extra. Fick kalla kårar av blotta tanken, nya låtar. Det kändes som om MJ kommunicerade med oss från graven. Men nu har jag lyssnat på albumet och mjeeeh. Visst, det är Michael men allt känns så himla platt. Eller hade jag förväntat mig för mycket? Det är ju ändå låtar som inte fick komma med på någon skiva tidigare. Det känns ju som att Michael tappade något på vägen redan innan han dog. Albumet Immortal blev aldrig någon succé. Var det skandalerna som tärde på honom? Som tog bort fokus från den fantastiska musiken?

Och vad skulle Michael själv säga om att de släppt låtarna som blev över? Visst, tanken är bra men låtarna håller inte standarden. Skulle det inte vara bättre att låta Michael vila i frid och låta hans succélåtar leva vidare?

MJ återuppstånden

Däremot var det ascoolt att Michael uppträdde som hologram på Billboard Music Awards i helgen.

Vad tycker du om det nya albumet? Hiss eller diss?