Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Lagkaptenen hyllade Super-Iiro

Från 2014
Olli Jokinen jublar åt Finlands seger.
Bildtext Tokjubel av Olli Jokinen efter att segern var bärgad.
Bild: Lehtikuva

Lagkaptenen Olli Jokinen var full av beundran för Iiro Pakarinen, som sköt Finland till VM-semifinal. Jokinen förutspår att Pakarinen går en ljus framtid till mötes.

- Super-Iiro! Han har varit en oerhört viktig spelare för oss i hela turneringen, säger Jokinen med ett brett leende på läpparna.

- Han täckte Jason Garrisons skott. Då skall vi komma ihåg att Garrison har det hårdaste slagskottet i NHL. Han kastade sig med huvudet före för att täcka och fick sedan belöning i form av segermålet. Det känns fantastiskt.

Pakarinen i framtiden i NHL?

Jokinen har varit mäkta imponerad av Pakarinen och han tror att IFK-yttern spelar i NHL om ett par år.

- Han har utvecklats massor och man ser att han vill lära sig också i en sådan här turnering. Han frågar dagligen råd om träning och han har en enorm vilja att lära sig.

Jokinen: Jag är så glad att jag kom hit

För Jokinen själv var segern i kvartsfinalen över Kanada balsam på tidigare VM-sår. Han jublade vilt efter att matchen var avgjord.

- Jag har aldrig fått spela så här länge i ett VM. Vi kom hit för att nå framgångar som ett lag. Jag är så glad att jag kom hit. Jag har lärt mig känna dessa nya spelare och nu får vi spela i en VM-semifinal.

- Jag lovar att det här lagets hunger inte är mättad. Vi har vår bästa match fortfarande framför oss.

Diskussion om artikeln