Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Olli Jokinen: Vi vinner finalen!

Från 2014
Olli Jokinen jublar tillsammans med Jarkko Immonen och Petri Kontiola.
Bildtext Olli Jokinen är kaxig inför söndagens final.
Bild: Lehtikuva

Finland stod för en suverän insats då man besegrade Tjeckien med 3-0 i semifinal. Efter att finalplatsen var kirrad var lagkaptenen Olli Jokinen morsk i intervjuzonen.

- Vi har turneringens bästa målvakt och vi vinner finalen! Vi har inte spelat vår bästa match i turneringen än. Vi har inte nått ändhållplatsen.

- Stämningen i truppen har förändrats markant efter att vi kvalificerade oss för slutspelet. Vi har löst knuten och sammansvetsats allt mer och mer, säger Jokinen.

Finland dominerade matchen mot Tjeckien. Tjeckien var uddlöst i offensiven och de målchanser tjeckerna skapade reddes ut av det finländska försvaret och målvakten Pekka Rinne.

- Vi spelar som Lejonen alltid spelar. För Lejonet vi har på bringan, inte för namnet på våra ryggar. Vi har vuxit ihop till ett lag och varje spelare vill jobba för sina lagkamrater och det finländska folket, säger Jokinen.

Olli Jokinen, som jämte Jere Karalahti är Finlands mest erfarna spelare i turneringen, har imponerats av det sätt som hans mer orutinerade lagkamrater har tagit för sig ju längre VM har framskridit.

- Killarna har vuxit enormt på två veckor. De har tagit del av den internationella atmosfären och allt vad ett VM innebär. Vi har allt bättre och bättre kunnat leva i nuet och vi är värda vår plats i finalen, konstaterar Finlands lagkapten.

Finalen mellan Ryssland och Finland inleds klockan 21.00 på söndagen.

Diskussion om artikeln