Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Lejonkaptenen frustrerad på domarna

Från 2014
Uppdaterad 26.05.2014 01:20.
Grym besvikelse för Olli Jokinen
Bildtext Grym besvikelse för Olli Jokinen och de övriga ishockeylejonen.
Bild: Yle / Pekka Rautiainen

Domararbetet i VM-finalen väckte förundran. Ryssland avgjorde matchen då man gjorde fyra mål i numerärt överläge. Finlands lagkapten Olli Jokinen uttryckte tydligt sitt missnöje efter matchen.

- Vi fick en massa utvisningar. Matchen stod 2-2 och allt var öppet. Vid det skedet åkte Jarkko Immonen på en ofattbar utvisning då deras spelare hoppade in i sargen och skrek. Immonen rörde inte ens honom, sade Jokinen och fortsatte.

- De gjorde fyra mål i powerplay och vi tog för många utvisningar. Berodde det på att vi eller domarna var dåliga? Det hjälps inte. Ryssland hade ett bra lag och de fick spela mycket i numerärt överläge.

Trots den massiva besvikelsen så ville Jokinen lyfta fram positiva sidor från Lejonens osannolika väg till finalen.

- En förlust är alltid bitter men, å andra sidan, gav varje spelare sitt yttersta. Jag är oerhört besviken men ingen behöver skämmas för sin insats.

- Det var fint att vara med i landslaget och uppleva att varje lag är unikt. Det var många nya ansikten. Vi lärde känna varandra och svetsades samman till ett starkt lag under resans lopp.

Jokinen sade många gånger under slutspelet att han var glad över att få spela så långt in på våren. De stora segrarna har uteblivit och silvermedaljen i Minsk var en i raden av missräkningar.

- En otroligt stor besvikelse, sade han som avslutning.

Läs också: Ryssland snuvade Lejonen på guldet
Läs också: Komarov: Jag är stolt över grabbarna

Diskussion om artikeln