Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Jakobstad flaggar med regnbågens färger

Från 2014
Rådhuset i Jakobstad , Österbotten
Bildtext Rådhuset i Jakobstad.

Regnbågsflaggan kommer att vaja från rådhuset i Jakobstad under Prideparaden. Det beslöt stadsstyrelsen på måndag kväll.

Arrangörerna hade bett staden om lov att få flagga med regnbågsflaggan under paraden på Jakobs dagar i juli och stadsstyrelsen gav dem grönt ljus.

I kommunstyrelsen i Larsmo togs en ansökan från arbetsgruppen kring Jeppis Pride upp. Gruppen ansökte om ekonomiskt understöd för festivalen men styrelsen avslog ansökan med motiveringen att den inlämnats för sent.

Också i Kronoby var en ansökan om ekonomiskt understöd på kommunstyrelsens lista.

Slöjdsalens öde fortfarande oklart

Stadsstyrelsen i Jakobstad diskuterade också slöjdsalen i Oxhamns skola. Maskinerna i salen får inte användas eftersom de är för gamla och farliga. Styrelsen beslöt att föra ärendet vidare till stadsdirektör Mikael Jakobsson, som ska ge förslag på vad som kan göras.

- Vi diskuterade om man ska renovera eller bygga en gemensam slöjdsal för flera skolor, säger stadsstyrelsens ordförande Peter Boström (Sfp).

Stadssekreteraren flyttar till Helsingfors

Jakobstads stadssekreterare Niklas Talling har fått jobb på Folkhälsan i Helsingfors. Han börjar där till hösten och hade nu lämnat in sin officiella avskedsansökan till stadsstyrelsen.

- Före sommaren är slut har vi säkert inlett sökandet efter en ny sekreterare, säger Boström.