Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Flitiga cyklister vid Lojo stad vann pris

Från 2014
Lojos stadsdirektör Simo Juva lottar ut 20 vattenflaskor medan persontrafiklogistiker Tapio Heinonen och personaldirektör Noora Nordberg ser på.
Bildtext Stadsdirektör Simo Juva lottar ut 20 vattenflaskor; trafiklogistiker Tapio Heinonen, personaldirektör Noora Nordberg ser på.
Bild: Lojo stad

Lojo stad vill uppmuntra Lojoborna att cykla, promenera och flitigt använda sig av kollektivtrafik särskilt för kortare sträckor. Som ett startskott på kampanjen ordnade Lojo stad en temadag för de stadsanställda där alla uppmuntrades cykla till jobbet.

Under kampanjdagen den 13 maj cyklade 116 anställda vid staden till jobbet. Tillsammans cyklade de en sträcka på över 1 000 kilometer (1 074).

Procentuellt är andelen cyklister liten då staden har omkring 2 800 anställda, men vid Lojo stad är de ansvariga för temadagen mycket nöjda med resultatet och hoppas att det ska inspirera anställda att fortsätta cykla till jobbet.

För att belöna de anställda ordnade staden i dag (27.5) ett lotteri där 20 av de 116 cyklande anställda belönades med en vattenflaska. Det var stadsdirektör Simo Juva som lottade ut flaskorna.

På sikt hoppas staden att den allmänna kampanjen om att lämna bilen hemma ska inspirera alla Lojobor, men en särskild målgrupp är unga i skolåldern.