Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Från Popturné till Disney på två år

Från 2014
Axel och Paul fick tävla i blöjbyte.
Bild: YLE

En bra låt och några lyckliga sammanträffanden behövdes för att Satin Circus låt ”Emma” skulle höras i den amerikanska tv-kanalen ABC Familys hitserie Baby Daddy.

ABC Family syns i ungefär 85 % av alla amerikanska hem som har tv, så det är inte en helt liten publik som i går kväll hade chansen att höra Satin Circus på tv. Att låten kom med är inte ett resultat av aktivt lobbande, snarare handlar det om att rätt person var på rätt plats vid rätt tillfälle.

- Vi hade spelat en keikka i Esbo, och när vi kom av scenen såg vi att vi fått mail från typ samantha@disney.com. Det är inte precis varje dag man får mail från sådana adresser. I mailet stod det att de vill använda Emma i en serie, och undrade vem de ska kontakta, berättar Axel.

Killarna i bandet var mest förundrade över det här, men producenten fattade genast att det här kan vara stort och blev eld och lågor.

Viktiga människor i publiken

Senare har det kommit fram hur den Disneyägda kanalen fick höra om själva låten.

- Vi spelade i höstas i Tammerfors på en show case-festival som heter Lost in Music, och tydligen fanns det bland publiken en amerikansk kvinna som råkade vara musikchef för E! Entertaiment television. Hon blev intresserad av låten och talade vidare med vår manager.

Serien handlar om en ung kille som mitt i allt hittar ett litet barn på sin trappa. Det visar sig att ungen är ett resultat av hans engångsligg, och nu har mamman lämnat över föräldraskapet på honom. Vi bestämde oss för att testa hur Axel och Paul skulle fixa samma situation.

Mer om ämnet på Yle Arenan