Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Rymdvarelser, skurkar och en ond fe anländer till biograferna

Från 2014
Uppdaterad 27.06.2014 09:58.
Tom Cruise krigar i Edge Of Tomorrow
Bildtext Tom Cruise krigar i Edge Of Tomorrow
Bild: (c) 2013 Warner Bros. Entertainment Inc.- U.S., Canada, Bahamas & Bermuda(c) 2013 Village Roadshow Films (BVI) Limited- All Oth

Fira skolavslutningen med att gå på bio. Det är nämligen tre intressanta filmer som har premiär denna vecka.

Edge of Tomorrow

Här har ni en riktig actionrulle med självaste Tom Cruise. Handlingen är märklig, Cruise spelar en officer som skickas ut och kriga mot rymdvarelser trots att han aldrig krigat ute på fältet tidigare. Han dör i striden men märker att han hamnat i en underlig tidsloop som tvingar honom att uppleva den hemska kampen om och om igen. Men för varje gång han krigar så lyckas han bli skickligare med hjälp av soldaten Rita (Emily Blunt).

Maleficent

Nu får vi se en annan sida av sagan Törnrosa. Maleficent (Angelina Jolie) är Disneys mest ikoniska skurk, hon som förtrollade Törnrosa och nu får vi se historian med den onda fens ögon. Hur förvandlades den onda häxans hjärta till sten? Varför blev hon så ond?

A Million Ways to Die in the West

Detta är en westernkomedi av samma upphovsmän som gjort filmen med den talade björnen Ted. Det är mycket svart humor och död i filmen. Filmen handlar om en fårfarmare, Albert (Seth MacFarlane), som är en riktig fegis. Han vågar inte delta i en skjutduell och hans flickvän dumpar därför honom. En skönhet (Charlize Theron) anländer till staden och hon hjälper Albert att finna sitt mod och de blir kära. Men när hennes make, en känd kriminell buse anländer till staden sätts Alberts mod på prov.