Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Fjärde raka segern för EIF-damer

Från 2014
Uppdaterad 01.06.2014 21:05.
Bild: YLE/Mikael Kokkola

Det har gått bra för Ekenäs IF:s damer i fotboll. Fyra segrar i fyra matcher och maximala 12 poäng i tabellen. På fredagen föll MaPS med 3-0.

MaPS från Masku bjöd på gott motstånd i synnerhet i första halvlek som slutade 0-0. EIF hade sina chanser att göra mål, men marginalerna var inte på lagets sida. Det var stolpe ut och ribba ut, berättar lagledaren Olavi Virranvuo. Och MaPS satte hårt mot hårt på planen. I andra halvlek lyckades EIF däremot i målskyttet.

lagets styrka är jämnheten

En orsak till att inledningen på säsongen har varit så bra är EIFs jämnhet, säger Virranvuo. Laget behärskar passningsspelet, bollen rullar mellan spelarna tills en chans öppnar sig. Tre sådana chanser resulterade i mål på fredagen. Utöver öppningselvan finns det flera spelare som mycket väl kan hoppa in på olika platser i laget, säger han.

På minussidan just nu finns, att Anna Portin spelade sin sista match för EIF. Hon flyttar hem till Pedersöre och kommer att spela för ett lag där. Nästa match för EIF är den 7.6, då laget möter ÅIFK i Åbo.