Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Systrarna Nyström på pallen i Baden

Från 2014
Uppdaterad 01.06.2014 17:50.
Bildtext Emilia och Erika Nyström blickar nu mot nästa veckas EM-tävlingar.
Bild: FIVB

Erika och Emilia Nyström har placerat sig på en tredje plats i beachvolleyns Europatourdeltävling i österrikiska Baden. Systrarna förlorade sin semifinal men fick sedan walkover i bronsmatchen.

Det sista Europatourveckoslutet inför EM-tävlingarna var riktigt lyckade för finländsk del. I lördagens kvartsfinal vann Erika och Emilia Nyström över landsmaninnorna Riikka Lehtonen och Taru Lahti, vars slutliga placering var femte.

Systrarna Nyström avancerade till semifinal där man fick emot sig ett annat syskonpar, hemmaspelarna Doris och Stefania Schwaiger. De erfarna österrikiskorna visade sig till slut vara för skickliga och vann med 2-1 i set.

I bronsmatchen skulle finländskorna möta ett holländskt par, men de gav walkover och systrarna Nyström knep därmed en fin tredjeplats i turneringen.

Det var femte gången de erövrade en pallplacering på Europatouren och tack vare det goda resultatet stiger de upp på trettonde plats på världslistan, vilket är deras högsta placering någonsin.

Nästa vecka deltar såväl Erika och Emilia Nyström som Riikka Lehtonen och Taru Lahti vid EM-tävlingarna i italienska Cagliari.