Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Hångel i buskagen på Hangö teaterträff?

Från 2014
Hangö teaterträff 2014
Bild: Hangö teaterträff

Hangöbruttan Antonia Ringbom startade ett högst levande projekt i Hangö för 23 år sedan, nämligen Hangö teaterträff. Det som i början var en simpel träff mellan branschfolk har nu blivit närapå en folkfest.

Programmet är inte längre tillgängligt
Stiftelsen: Hangö Teaterträff - Effe Sundberg - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Varje sommar träffas teaterfolk, konstnärer, publik och andra intresserade i Hangö för att se teaterföreställningar, delta i diskussioner och workshops och festa. Föreställnignarna sker runtom i staden och kan ta plats på de mest bisarra ställen.

- Förra året spelade vi pjäsen Ragnarök lodrätt på en vägg. Tidigare har jag till exempel också varit med i en pjäs i en roddbåt i en damm, säger teaterträffens verksamhetsledare Effe Sundberg.

Styrelsen för Hangö teaterträff väljer årligen ut de bästa finlandssvenska föreställningarna och bjuder in dem till Hangö, även några utländska och finska föreställnignar brukar ses. Eftersom det inte finns någon teater i Hangö får man bygga upp sin teater på olika ställen i staden.

- Vi tar med oss all teknik, scenografi och utrustning och tar dem till passliga ställen som krogar, under träd och andra scener, säger Effe.

Trots att träffen från början var en grej mest för teaterfolket, de hinner ju vanligtvis inte gå på varandras föreställnignar, samlas nuförtiden ett helt gäng folk på Hangö teaterträff. Enligt rykten är det också vilt hånglande i buskagen under träffen.

- Jag kanske inte har någon kommentar på det, skrattar Effe.

Här hittar du mera info om årets träff.

Radio X3M kommer att finnas på plats och rapportera live under årets teaterträff. Har du något speciellt du vill veta eller höra mera om får du gärna kommentera här under! Det blir liveblogg, intervjuer och fotoreportage till helgen.