Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Svenskfinlands kändaste kärleksbrev

Från 2014
Frida Lindholm och Pernilla Karlsson.
Bild: Yle

Det fanns en tid när man istället för att whatsappa eller snapchatta skrev brev till varandra. Så var det år 1996 när Pernilla Karlsson från Stiftelsen gick i lågstadiet. Hon hittade ett gulligt kärleksbrev från sin barndom och Frida Lindholm ringde givetvis upp Max som skrivit brevet.

Idag sägs det att man noga ska fundera på vad man lägger ut på nätet eftersom bilder och texter finns där för evigt. Men det tänkte nog inte Max, åtta år, från Virkby på år 1996. Idag är hans gulliga kärleksbrev från 20 år tillbaka blottat för hela Svenskfinland.

Pernilla var hemma i sitt barndomshem i Sjundeå och stötte på en hög med gamla brev. Hon hittade ett kärleksbrev som hon fått när hon var sex år gammal. Pernilla började tidigt med kärleksbrev, höll man inte på med flick- och pojkbaciller i den åldern?

Frida rotade fram Max telefonnummer och ringde upp honom. Vad är det egentligen är som turturduvorna gjorde som Max skriver att han vill göra igen? Och hur är det med kärlekens låga idag? Lyssna på klippen för att höra det söta brevet och Max tankar kring det.