Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Markus Krunegård och pillren i badkaret

Från 2014
Uppdaterad 29.10.2015 15:16.
Bild: X3M/Oskar Lindfors

"Det är som en tråkig familjesemester." Det var vad min vän kommenterade om Markus Krunegårds album Mänsklig värme som kom ut 2012. Och det kan verkligen konstateras nu när jag lyssnat på Rastlöst blod som gavs ut idag, är att förra skivan var en svacka. Det var inte den nya och tråkiga Krunis vi hörde på det albumet, det var en förvirrad och uttråkad Krunis.

För nu är han tillbaka, stark som förr, pepp och depp som få. Det bubblade genast av lycka i mig när jag hörde den första nya låten, Hell yeah Norrtälje, från Rastlöst blod. Det går upp, det går ner, Krunegård har konstigt uttal och fraserar orden helt åt helvete och det är just det som funkar så bra.

Låten Piller i badkaret fastnade direkt i min själ, raden "man kan ta livet av sig / man kan också ta en cigarett" är som den värsta emo-klichén. Och den funkar. Jag har redan citerat textraden till en handfull vänner medan jag hajpat sönder skivan som jag nu hört igenom fyra gånger.

Det hjälper också att Krunis i singeln Let's go nu är jag din yo sjunger om karaokebarer och Bon Jovi som hörs i högtalarna, min karaokebravur är nämligen Bed Of Roses. Tror ni Krunis läser mina tankar?

Jag ger Rastlöst blod nio poäng av tio möjliga. Inte fulländat, några halvsläpiga låtar finns, men det mesta är perfektion.