Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Dyrare möten utan papper i Raseborg

Från 2014
Uppdaterad 05.06.2014 10:43.
Kommunala föredragningslistor och beslut
Bildtext Tidigare var pappershögarna stora under mötena
Bild: Yle / Helena Rosenblad

Det har blivit dyrare att ha pappersfria stadsstyrelsemöten i Raseborg.

Sedan maj ifjol får stadsstyrelsens medlemmar och ersättare föredragningslistorna per e-post istället för i pappersform i postlådan.

Kostnaderna för att få alla listor i pappersform kostade tidigare staden ungefär 6900 euro per år. Summan består av papper, kopieringskostnader, frankering, arbetstid som åtgår till kopiering och packande av listorna - ungefär 300 euro per möte.

Stadsstyrelsens pappersfria möten har en prislapp på 7 800 euro i året. I summan räknas både stadsstyrelsens ledamöter och stadsfullmäktiges presidium med. Största delen av de kostnaderna har med den tekniska utrustningen att göra.

Föredrar papperslöst

Stadsstyrelsens ordförande Anders Walls (SFP) anser att pappersfria möten är att föredra.

– Det har sparat in en hel del arbetstid för kanslipersonalen, säger han och tillägger att staden i slutändan vinner på att hålla pappersfria stadsstyrelsemöten.

Stadsdirektör Mårten Johansson säger att man måste beakta att papperslösa möten är mera ekologiska och att man sparar utrymme då man slipper förvara pappershandlingar fysiskt.

Andra nämnder kan också slopa papper

Alla ledamöterna i stadsstyrelsen har varit nöjda med att slippa pappersmassorna och vill fortsätta på samma vis.

Styrelsen uppmanar nu de tre andra stora nämnderna, grundtrygghetsnämnden, samhällstekniska nämnden samt bildningsnämnden att övergå till pappersfria möten under hösten till nästa vår.