Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Systrarna Nyström vann VM-tvåa – och gruppen

Från 2014
Uppdaterad 05.06.2014 14:34.
Erika (t.v.) och Emilia Nyström, EM 2014
Bildtext Erika (t.v.) och Emilia Nyström ångar på i Cagliari.
Bild: Volleybollförbundet

Erika och Emilia Nyström har redan säkrat minst en nionde plats i beachvolley-EM i italienska Cagliari. Systrarna besegrade på torsdagen förra sommarens VM-silverpar Karla Borger och Britta Büthe och vann sin grupp.

Erika Nyström, EM 2014
Bildtext Erika Nyström in action.
Bild: Volleybollförbundet

Tyskorna vann första set med 21-16 men sedan tog systrarna Nyström hem andra set med samma siffror och det tredje med 15-9. Borger och Büthe var tredjeseedade i EM, medan finländskorna är seedade fjortonde.

Erika och Emilia Nyström vann alla sina tre matcher i gruppspelet och går tack vare gruppsegern direkt vidare till den andra slutspelsomgången som inleds på fredag. Systrarna placerade sig nia i förra sommarens VM-tävlingar och tog EM-brons 2010.

– Helt fantastisk prestation att vara gruppetta i EM! Tighta 2–1-segrar i samtliga tre matcher. Det gick över förväntan. Vi har jobbat hårt för det här och är väldigt glada, jublar Emilia Nyström i ett pressmeddelande.

För det andra finländska paret Riikka Lehtonen-Taru Lahti tog det roliga däremot slut i gruppspelet. Paret förlorade den sista gruppspelsmatchen mot Daniela Gioria och Laura Giombini från Italien med 1-2 i set och blev utslagna.