Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Massaker avvärjdes på universitet i USA

Från 2014
Uppdaterad 06.06.2014 10:23.
Polisen spärrar av området efter ett skottdrama vid Seattle Pacific University i Seattle i delstaten Washinton i USA,
Bild: EPA/MATT MILLS MCKNIGHT

En person sköts ihjäl och tre skottskadades på ett universitet i Seattle i USA i går när en man började skjuta omkring sig.

En ny universitetsmassaker undveks när den misstänkte skytten brottades ner av en vakt då gärningsmannen höll på att ladda om vapnet.

- När han väl låg på golvet hoppade andra studenter på skytten och lyckades hålla honom fast tills polisen anlände, konstaterar polisens talesman Chris Fowler.

Enligt polisen öppnade skytten eld inne i lobbyn till universitet.

- Jag var i fysiksalen när det hördes en hög smäll, vi trodde att det var ett vetenskapligt experiment. Sedan hörde vi gråt och skrik utanför vår dörr. Vi gick ut och det var blodfläckar över hela mattan, berättar en av studenterna på universitetet.

Skjutningen på Seattle Pacific University inträffade mindre än två veckor efter att sex personer dödades när en 22-årig man öppnade eld på ett universitet i Santa Barbara i Kalifornien.

- Ännu en gång har epidemin av skjutningar i USA drabbat Seattle. Det här är en tragisk stund för Seattle och för USA, beklagade borgmästaren Ed Murray.

En av de tre skadade har livshotande skador, medan de två andra väntas klara sig. De skadade är mellan 20 och 24 år gamla.