Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Karalahti var nära döden

Från 2014
Uppdaterad 06.06.2014 16:20.
Jere Karalahti efter match.
Bildtext Jere Karalahti efter VM-finalen mot Ryssland.
Bild: Lehtikuva

Ishockeylejonet Jere Karalahti talar öppet om sina motgångar i sin nya blogg. Allt från att ligga i koma till att få barn utanför äktenskapet behandlas i en sällsynt inblick i den omtalade backens liv.

- Hela mitt livs cirkus och festande tog slut år 2008. Då låg jag i koma i åtta dagar. De ringde åt mina föräldrar och sade att de skulle komma och se deras son nu. Senare kanske de inte skulle ha hunnit mer. Sjukhuspersonalen kämpade. Jag kämpade. Jag återvände!

Karalahti var länge mer känd för sitt liv utanför isen, men efter att ha hamnat i koma som följd av en inflammation i bukspottskörteln blev det slut med festandet. Efter att ha fått karriären tillbaka på fötterna tack vare spel i Esbo Blues och Dynamo Minsk i KHL mötte ändå Karalahti mera motgångar.

- Jag träffade en tjej på en konsert, hon hjälpte mig med praktiska saker (i Vitryssland) och sen plötsligt sällskapade vi. När kontraktet tog slut kom verkligheten emot. Hon blev gravid strax innan jag flyttade bort. Jag var aldrig med på noterna. Jag föreslog abort men hon gick inte med på det.

Trots motgångarna har Karalahti lyckats ta sig tillbaka till rampljuset på idrottsliga grunder. Karalahti hörde under den gånga säsongen till Jokerits bästa spelare och vann som äldsta spelare någonsin försvararnas poängbörs i den inhemska ishockeyligan. Säsongen avslutades på bästa möjliga sätt med ishockey-VM. Nästa säsong spelar Karalahti för Jokerit i KHL.

Hela bloggen hittar ni här (på finska).