Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Strejk avblåst – också Kamerun deltar i VM

Från 2014
Uppdaterad 03.05.2016 16:29.
Samuel Eto'o blänger.
Bildtext Kameruns spelare med Samuel Eto'o lyssnar på tränaren Volker Finke inför en träningsmatch mot Paraguay i maj.

Kameruns VM-trupp gav många fotbollsvänner skrämselhicka på söndagen då de gick i strejk, fyra dagar före världens största internationella idrottsevenemang. Strejken avblåstes efter några timmar då det kamerunska fotbollsförbundet gått med på spelarnas krav.

De första rapporterna berättade att Kameruns spelare – som inkluderar Barcelonas Alexandre Song och före detta Barça, Inter och Chelseastjärnan Samuel Eto'o – vägrade stiga på planet till Brasilien på grund av vad de tyckte var för små bonusar för deras deltagande.

Spelarna erbjöds enligt Aftonbladet, som citerar kamerunska le Jour, ursprungligen cirka 58 000 euro för deltagandet i VM. Då spelarna sade nej höjde förbundet sitt bud med några tusenlappar. Fortfarande var truppen inte nöjd, och de vägrade åka till VM-basen i Natal.

Många röster höjdes och förundrade sig över hur miljonärer som tjänar tiostusentals euro i veckan kan vara så snåla. Vissa försvarade också beslutet med att pengarna lättare hittar till folket via spelare än via förbundet.

Vad som än låg bakom kunde förbundet och spelarna snart enas om en lösning, och enligt uppgifter är laget redan på väg över Atlanten. Förbundet har inte meddelat exakt hur strejken avblåstes.

Det är inte första gången Kameruns landslag strejkar. 2011 vägrade de spela mot Algeriet och inför VM 2002 uppstod en liknande situation som nu, en strejk som tog flera dagar att lösa.