Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Perez straffas för kollision

Från 2014
Uppdaterad 09.06.2014 09:06.
Felipe Massa och Sergio Perez

Sergio Perez straffas för den kollision som han var inblandad i på det sista varvet av deltävlingen i Kanada på söndagen. Perez kommer att flyttas bakåt fem startrutor vid nästa tävling i Österrike om två veckor.

Olyckan inträffade på det sista varvet då Felipe Massa skulle köra om Perez men bilarna körde ihop och båda förarna körde in i skyddsvallen. Domarna har straffat Perez för kollisionen och straffet kommer att verkställas vid nästa tävling.

Båda förarna kunde efter olyckan lämna sina bilar på egna ben men fördes till sjukhus för undersökning. Felipe Massa var mycket besviken på Perez efter olyckan.

- Jag är så besviken på honom. Det är inte första gången som han svänger in i en annan bil under inbromsning. Vi har haft den här regeln i några år som säger att då man kommer upp jämsides så får den långsammare bilen inte svänga in. Det gjorde han och vi kolliderade, säger Massa till Autosport.

Perez säger att han bara försökte försvara sin placering i loppet. Då olyckan inträffade låg han fyra.

- På sista varvet försökte jag försvara min placering då jag blev påkörd bakifrån. Under de sista varven hade jag problem med elektroniken i bilen, säger han.

VM-serien fortsätter i Österrike om två veckor och då får Perez flytta bakåt fem rutor från den placering som han skaffar sig i kvalet.