Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Cheerleading växer i Borgå

Från 2014
Uppdaterad 09.06.2014 12:38.
borgåflickor tränar cheerleading
Bild: Yle/Eivor Lindholm

Fun Shine Cheerleading grundades i Borgå i januari 2011. Föreningen sysslar med cheerleading på tävlingsnivå. Cheerleading grundar sig på akrobatik och olika lyft.

Föreningen har nu åtta lag, för barn och ungdomar i åldern 4 till 15+ år. Två av lagen, Twinkling Little Stars och Star Catchers ska tävla på lördagen i Alahärmä. Tävlingarna är avsedda för dem som håller på på avancerad cheerleading.

Cheerleadingträning i Borgå - Spela upp på Arenan

Spännande och roligt

Alexandra Nuuttila och Mindi Nuutti i Twinkling Little Stars väntar med spänning på lördagen. De fundarar på om allt kommer att fungera som det är tänkt, om de lyckas med sitt program. Samtidigt tycker de att de nog är redo för tävlingarna och hoppas att laget ska klara sig bra. Båda flickorna lockades med i cheerleading av skolkamrater och de tycker att det är roligt. Man får röra på sig och det kräver vighet och balans, berättar flickorna.

Star Catchers är ett lag för lite äldre, 9 - 13 åringar. Ludvig Romar är en av de få pojkar som håller på med cheerleading. Han lockades med av skolkamrater och har inte ångrat sig.
Det är så roligt att göra tillsammans, att simma är ensamt, tycker Ludvig. Cheerleading är fysiskt krävande, speciellt under träningarna när vi gång på gång går i genom på programmet blir man ganska trött, säger han. Ludvig Romar ska inte tävla på lördag, det tycker han är synd. Han har börjat med cheerleading för ett halvt år sedan och får vänta med sin tävlingsdebut till hösten.

En som däremot ska tävla på lördag är Kaisa Koivula. Kaisa ser framemot resan och tävlingarna tillsammans med de andra i laget. Det ska bli roligt att få vara tillsammans tycker Kaisa. Kaisa Koivula tänker hålla på med cheerleading så länge hon platsar i laget.