Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Pictura ordnar konstkurs för pensionärer under sommaren

Från 2014
Uppdaterad 09.06.2014 11:39.
Barnkonstskolan Pictura i Pargas håller till i Gamka kommunalstugan.

Pargas konstklubb Pictura i Pargas har funnits i 35 år och föreningen mår bra och har under de senaste åren fått nya medlemmar, även om fler medlemmar alltid är välkomna.

Föreningens huvudverksamhet är Barnkonstskolan som är mycket populär, men nu på sommaren har man också börjat ordna konstkurser för pensionärer.

- Vi förhandlade med Björkebo att börja med konstkurser där, då vi blev kontaktade av Seniorium som frågade om någon kan tänka sig att leda en konstkurs också där, berättar Lena Nordström, som är ordförande för Pictura, och som leder konstkursen på Seniorium.

Konstklubben är öppen för alla pensionärer och träffas på Seniorium, som finns i Hotell Kalkstrands hus i Pargas. Trots att konstkursen redan samlat en del deltagare finns det ännu plats för fler.

- Det krävs ingen förkunskap alla som vill komma med och måla är välkomna. I kursen deltar både mer erfarna målare och nybörjare och vi planerar programmet enligt deltagarnas önskemål, säger Nordström.

Några deltagare från Picturas konstkurs för penisonärer.
Bildtext Några deltagare från Picturas konstkurs för pensionärer.

De som vill delta i Senioriums konstkurs kan kontakta Senoiriums personal.

Men Pictura har också en del annat program på gång under sommaren. I mitten av juni ordnas det konstläger för barn där barnen får tillverka skulpturer som senare ställs ut och så blir det också program för barnen under evenemanget Gamla Malmen kallar och Ettkvarterskulturdagen i juli.

I juli ordnar Pictura också en utställning på Gamla kommunalstugan i Pargas. Utställningen är öppen mellan den 1 och 27 juli och där finns konstverk av både barn och vuxna.