Hoppa till huvudinnehåll

Titta och lyssna

"Helle-trio" växer efter behov

Från 2014
Uppdaterad 09.06.2014 15:01.
Sakari Kukko
Bild: Maarit Kytöharju

Helle-trio med Sakari Kukko i spetsen växer som bäst till en septett med vokalister och percussionister både från Finland och Väst-Afrika.
Musiken innefattar allt från världsmusik och folkmusik till kompositioner av storheter som Selim Palmgren och Oskar Merikanto. Senare är det meningen att integrera också Mikko-Ville Luolaja-Mikkolas stråkkvartett i helheten.

Programmet är inte längre tillgängligt
Nyländsk förmiddag: 04.06.14. Helle (Sakari Kukko & co) - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Det var ursprungligen Hasse Walli, en av ursprungsmedlemmarna i orkestern Piirpauke precis som Sakari, som på 80-talet fattade tycke för senegalesisk musik och exporterade kombinationen till finland i form av Asamaan sammansättningen.
Flera av dessa musiker har sedermera bildat familj och stannat i finland för att nu också medverka som en del av ”Helle”.
”Helle” besökte Nyländsk förmiddag för live spelning och slutresultatet kan också höras i Vega Folk måndag 09.06.14. 22.15 och på Arenan

Helle: Sakari Kukko, percussion, blåsinstrument, sång. Ndoba Gueye, bas, sång. Ousseynou Mbaye, trummor. Meissa Niang, slagverk, sång. Mika Mylläri, trumpet. Sheila Surban, sång och Ismaila Sane, slagverk, sång.

Mer om ämnet på Yle Arenan