Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Tolkis bollklubb – en solskenshistoria

Från 2014
Tolkis bollklubb, juniorverksamhet
Bild: Johnny Holmström

1990-talet var en dyster tid för Tolkis bollklubb då juniorverksamheten sinade. 2010 kom vändningen då en grupp engagerade föräldrar blåste liv i juniorverksamheten igen. Idag blomstrar klubben.

Johnny Holmström som är tränare och förälder berättar att det egentligen inte var så svårt att vända på kälken. I juniorverksamheten är ett helt gäng aktiva föräldrar med. Barnen är ofta ivriga att vara med men det kräver intresserade föräldrar och duktiga lagledare för att få det att fungera.

Efterfrågan är stor

2010 kom verksamheten ordentligt igång igen. Verksamheten har så tillvida förändrats att intresset för juniorverksamheten under åren bara har ökat. Holmström får i alla fall en gång i veckan ta emot samtal av intresserade. Verksamheten är så pop i dagens läge att alla grupper för stunden är helt fullsatta. För att kunna utvidga ännu mera behövs flera lagledare. Tolkis bollklubb är i alla fall själsligt på samma grund som tidigare inflikar Holmström.

Holmström rekommenderar andra som har intresse att igen få igång någon utdöd verksamhet att själv ge sig in i den med intresse och iver. Det finns ingen patentlösning, men det gäller att själv vara intresserad.

-Om du själv är intresserad smittar det nog av sig.

”Bollklubben för oss samman i byn”

Erica Blomqvist är en av de föräldrar som engagerat sig i Tolkis bollklubbs juniorverksamhet. Hon tycker att det är väldigt givande att vara med.

-Vi har ett härligt gäng med både barn och vuxna. Bollklubben för oss samman, man träffas ju oftare i och med träningar och matcher. Vi har nära att komma på träningar, pojkarna kan cykla själv. Det är mitt i vår egen by säger Blomqvist.

Föräldrarna som har engagerat sig sköter bland annat kioskverksamheten då det ordnas turneringar i byn. De ställer också upp med att skjutsa barnen då matcher ordnas på annan ort. Blomqvist tror att orsaken till att Tolkis bollklubb lever och mår bra är den goda andan i byn.

Framtiden ser ljus ut för Tolkis bollklubb.