Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Katri Vepsä ny rektor vid VNF

Från 2014
Uppdaterad 13.06.2014 15:47.
VNF:s rektor Katri Konttinen.
Bildtext Katri Vepsä börjar jobba på folkhögskolan i Karis i höst.
Bild: Yle/Mira Myllyniemi

Västra Nylands folkhögskola i Karis har fått en ny rektor.

Katri Vepsä är filosofie magister och jobbar som bäst som tf rektor vid högstadiet Lönkan i Helsingfors. Hon har tidigare också jobbat som lärare i Grankulla.

Tre sökande testades

Totalt tretton personer sökte rektorstjänsten. Tre sökande valdes ut för ett lämplighetstest. Förutom Vepsä testades även fil.mag. Petri Nyberg och fil.dr. Merja Sillanpää.

Lämplighetstestet visade att Katri Vepsä bäst motsvarar de krav som ställs och hon har formell behörighet.

Vepsä inleder arbetet vid folkhögskolan i Karis den första augusti. Nuvarande rektorn Kerstin Romberg kommer lämna sin post i höst.

Glad och omtumlad

Katri Vepsä är bosatt i Virkby i Lojo. Hon fick beskedet i morse.

– Jag tar emot uppdraget och är väldigt tacksam och glad och på alla sätt omtumlad. Det blir en fin ny utmaning.

Vepsä säger att hon vill satsa på den fina stämningen som råder vid Västra Nylands folkhögskola. Hon vill utveckla skolan på långsikt, men hon är också medveten om orosmolnen.

– Den ekonomiska situationen är utmanande så det blir en hel del att tänka på. Det gäller att kavla upp ärmarna och tänka vidare.

Avvaktar i fusionsfrågan

För tillfället diskuteras en fusion mellan Västra Nylands folkhögskola, folkhögskolan Axxell och Borgå folkakademi. Men Katri Vepsä kan inte i dagens läge ta ställning till fusionsplanerna.

– Jag vet att det finns många olika utredningar. Arbetet fortgår och det är något som vi får inleda diskussioner om i augusti.