Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Citec växer i Indien

Från 2014
Citec i Vasa.
Bildtext Arkivbild.
Bild: Yle/ Luzilla Backa

Citec har ingått ett affärs- och samarbetsavtal med Cargotec. Som ett resultat av avtalet så flyttar Cargotec sitt ingenjörscenter i Pune i Indien till Citec. Affärsavtalet omfattar överföring av Cargotecs nuvarande affärsverksamhet och de 110 anställda till Citec.

Cargotecs enhet i Pune är involverad i tekniska projekt för den globala godshanteringsindustrin. För Citec möjliggör avtalet en snabbare tillväxttakt i Indien, samt en ytterligare stärkt ingenjörskompetens till nytta för kunderna inom tillverkningsindustrin.

- Det här är ett viktigt steg för vår verksamhet i Indien, och vi räknar med att avtalet också ger stora affärsmöjligheter på annat håll, säger Martin Strand, vd för Citec.

Avtalet träder i kraft den 13 juni 2014.

Citec har varit verksamt i Indien i tio år, och har nu mer än 530 anställda totalt och kontor i Mumbai, Chennai och Bangalore. Antalet anställda på Citec är för närvarande crika 1200 och omsättningen 2013 var cirka 70 miljoner euro.

Citec jobbar med teknisk projektering, kommunikation och konsulttjänster. Företaget har sitt huvudkontor i Vasa med övriga kontor i Finland, Sverige, Norge, Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Ryssland, Indien och Singapore.