Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Mentala kullerbyttor på barnteaterfestivalen Villa dei Misteri

Från 2014
Uppdaterad 13.06.2014 16:03.
Henrik Wahlfors och Nina Vana
Bildtext Henrik Wahlfors och Nina Vana är med och ordnad barnteaterfestivalen Villa dei misteri
Bild: Yle/Roger Källman

Barnteaterfestivalen Villa dei Misteri ordnas nu för tredje året i rad. Årets förställning heter prinsessan Kanels kullerbytta.

- Prinsessan föddes i fjol , men nu har hon redan blivit tolv år gammal. Det här är en fri fortsättning på fjolårets festival då vi firade hennes dop, berättar Henrik Wahlfors.

I årets föreställning ska prinsessan ut på äventyr, hon ska besöka drottning Bubblas fest. Föreställningen handlar om vägen till festen. Det hinner hinna många mentala kullerbyttor på den vägen, säger Henrik.

Kanelprinsessans kullerbytta

7:56

Festivalen är ett mångkulturellt evenemang för hela familjen. Arrangörer är Vasa kulturcenter, Den Sjungade Grodan, Lilla Åsnans docktater, Regionala Danscentret i Österbotten, Kuulainstitutet, Teatern Outolintu, BARK och Jenni Niemi.

Första året hölls festivalen i Sandviksvillan. I fjol flyttade man till Kulturkasernen, alltså det gamla kasernområdet mitt i Vasa. Under föreställningens gång flyttar sig skådesepelare och publik runt på området. Historien är också till för att göra reklam för området och få folk medvetna om allt som finns här: teatrar, dansare, konstnärer...

- Publiken tycker mycket om att de kan vandra med oss, säger Nina Vana.

Pjäsen är också interativ, då det ordnas två workshops i anknytning till den.Föreställningar des fredag 13.6 kl. 18 och lördag 14.6 kl. 11 och 14. Den är en dryg timme lång.

Se också: festivalens sida på Facebook