Hoppa till huvudinnehåll

Vega

Underhållning är en livsstil

Från 2014
Uppdaterad 11.08.2014 09:58.
Nöjesproducent Niklas Rosströmen av årets Sommarpratare i Radio Vega
Bildtext Niklas Rosström en av Vegas sommarpratare 2014
Bild: Niklas Rosström

- Det har varit ett liv mycket borta hemifrån och inte alltid någon dans på rosor. Allt verkar så lätt men nöjesbranschen är utmanande och i ständig förändring.

Nöjesproducenten, musikern och låtskrivaren Niklas Rossström är för många den person som under många år stod bakom arrangemanget av den finlandssvenska festivalen Popkalaset. Men det är bara ett av många framgångssagor Niklas skapat under åren som nöjesproducent. Musikalerna Hype och Play Me för att nämna några till.

Niklas Rosström 2014 - Spela upp på Arenan

Niklas är född och uppvuxen i Ekenäs. Östra strandgatan som går genom Skepparträdgården var Niklas gata under många år. Här skapades redan under unga år en vilja och en stark ambition att jobba inom musikbranschen. Och dels var det den kreativa omgivningen som påverkade menar Niklas.

- Ekenäs var popmusikens centrum i slutet av -70 talet och hela -80 talet. Där blomstrade kreativiteten bland ungdomar och musiker, det fanns starka inititiv, vissa orkestrar blev rikskända och småningom började vi ordna festivaler, konserter, musikaler som drog mycket folk till staden från när och fjärran. Ekenäs hade en plats på Finlands musik- och kulturkarta, helt klart!

För Niklas Rosström har underhållning och nöje blivit en livsstil och det har haft sina avigsidor berättar han i sitt sommarprat. Men det blir också glimtar ur nöjesvärlden. Niklas berättar bl.a. om hur han träffade den mytomspunna Agnetha Fältskog, om sitt nära samarbete med Elvis sista stora kärlek Linda Turner och kvällen då han kände sig adlad av kungen.

Bland annat den här musiken spelar Niklas Rosström i sitt sommarprat:

Niklas Rosström sommarpratar den 27 juni kl. 10.05, repris kl. 18.03 i Radio Vega. Du kan också lyssna på hans sommarprat på Yle Arenan.

Här hittar du en lista på alla Vegas sommarpratare 2014!

Mer om ämnet på Yle Arenan