Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Superbt Holland mosade Spanien

Från 2014
Uppdaterad 14.06.2014 09:46.
Programmet är inte längre tillgängligt
Sportinslag: Holland krossade Spanien - se målen - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Enastående mål av Robin van Persie och Arjen Robben gav Holland en fantastisk start på VM-turneringen då man krossade regerande världsmästaren Spanien med 5-1. I VM-finalen 2010 vann Spanien över Holland med 1-0.

Holland tog revansch på finalförlusten tack vare en enastående uppvisning i den andra halvleken. Matchen var nästan raka motsatsen till den överdrivet taktiska och händelsefattiga finalen i Sydafrika.

Spanien, som också är regerande Europamästare, tog ledningen i den 27:e minuten via en straff av Xabi Alonso. Holland kvitterade i slutskedet av Robin van Persie med en utsökt språngskalle på Daley Blinds ypperliga passning.

I andra halvleken hade David Silva en chans att föra Spanien ånyo upp i ledning men den holländska målvakten Jasper Cillessen parerade Silvas skott till en hörna.

Efter det var det Holland för hela slanten. Arjen Robben förde Holland upp i 2-1-ledning då han grundlurade Spaniens centrumförsvar efter en ny lobbpassning av Blind. Tio minuter senare gjorde mittbacken Stefan de Vriej 3-1 från närhåll.

Spaniens målvakt Iker Casillas mardrömskväll fick en fortsättning då han fumlade bollen till van Persie som tackade och gjorde 4-1. Också Robben gjorde två mål och också det andra föregicks av att han fintade bort det spanska försvaret.

Förlusten var den största Spanien åkt på under tränaren Vicente Del Bosques ledning.

Diskussion om artikeln