Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Popkalasets spelningar i bild

Från 2014
Uppdaterad 15.06.2014 11:18.
Ace Wilder
Bildtext Ace Wilder på scenen.
Bild: Yle / Camilla Fagerholm

Årets Popkalas var en orgie i både färg och form. Vi gick från hårdrock till jazz till pop till hiphop, och vi älskade varje stund.

Popturnévinnarna Tasty Daze öppnade årets Popkalas med en hårresande fin spelning. Hårfagra var också killarna som verkade entusiastiska över att få stå på festivalscenen. Gitarristens Slash-hår var redaktionens favorit.

Från 80-talets hårdrocksvärld flyttade vi oss snabbt till lugnare och mer vuxna toner tillsammans med Hans On The Bass. Hans på basen var en glad kis och musiken verkade lugnande på både kropp och själ.

Exakt två år sedan deras första festivalspelning stod Satin Circus på Popkalasets scen igen. Killarna hade redan spelat två gig under dagen och hastade genast vidare till dagens fjärde gig. Nöjda med sin spelning meddelade sångaren att de följande dag ska vidare på ännu en spelning, det går undan för 2012-års Popturnévinnare.

Nya stjärnskottet Clarissa med det pastell-lila håret drog en tight show med sina dansare. Publiken uppskattade också den fartfyllda showen och skrek ivrigt i takt. Efteråt poserade Clarissa nöjt med sina kompisar i Satin Circus.

Vår egen Spice Girl Krista Siegfrids var som vanligt strålande vacker i sin Barbie-tröja och neongula skor. Ett klädbyte hann drottningen av finlandssvensk pop med också under sitt set. När hon sjöng sin vackra ballad Can You See Me tillägnad sin döda far var vår reporter tvungen att vända sig bort för att undvika en känslostorm utan dess like. Kön till Kristas autografsignering efter giget var förstås magnifik och det fanns till och med fans som ville föreviga sitt möte med en autograf på skon.

På grund av ett missförstånd var Norlie & KKV:s basist och ljudtekniker tvungna att stanna kvar i Sverige när killarna skulle flyga iväg på morgonen. Det gjorde att det blev ett svårt gig för killarna men publiken lät sig inte störas, Norlie & KKV körde ändå en fin spelning och fansen var vilda som aldrig förr. En av Popkalasets höjdpunkter, utan tvekan.

Ace Wilder och hennes talangfulla dansare bjöd på en medryckande show. Trots att många av hennes låtar är okända för den stora publiken var det en fröjd för ögat. När Ace drog igång hitten Busy Doing Nothing vaknade publiken och överöste scenen med kärlek.

Kvällens stora stjärna Petter fick med alla från första stund. Pionjären inom svensk hiphop kan sin sak och publiken älskade honom, så klart. Som sista artist drog han den längsta strået och publiken gick hem med ett leende på läpparna.

Tack Popkalaset 2014, vi ses snart igen!